diumenge, 21 de desembre del 2014

Unitat per la Independència, Estat Català




Unitat per la Independència, Estat Català
Estat Català ha celebrat a Barcelona, el dia 21 de desembre, el seu X Congrés. Després d’analitzar l’actual moment polític que viu Catalunya, creiem que som més a prop que mai d’aconseguir la independència. Davant d’aquest moment  excepcional del nostre país volem manifestar:
·         1-El poble català porta més de cinc anys, després de les consultes populars  del 2009, amb grans mobilitzacions amb la participació de centenars de milers de persones i amb una votació simbòlica del procés participatiu del 9N que ha estat una de les mobilitzacions més grans de la història de Catalunya, amb la participació de més de 2300.000 persones i amb un resultats de més del 87% a favor de la independència.
·         2-Creiem que la convocatòria d’eleccions plebiscitàries, per fer la declaració unilateral de la independència, no es pot endarrerir més i s’ha de fer de forma immediata a principis del 2015.
·       3- És un clam que el poble vol votar i vol votar independència, reclama una llista unitària que tregui  una àmplia majoria parlamentària per proclamar l’Estat Català i obtenir un immediat reconeixement internacional.
·      4- Creiem que les dues propostes de fer una llista unitària i única o una llista unitària amb diferents llistes sota un mateix paraigua no pot en cap cas ser l’argument o excusa per aturar el procés cap a la independència. Està suficientment provat que en les darreres independències a Europa hi ha hagut llistes separades amb el punt d’independència al programa o coalicions unitàries que han proclamat la independència i  no ha afectat el seu reconeixement internacional.
·     5-La lluita i resistència del poble català durant la guerra civil i la llarga nit del franquisme, els seus sacrificis amb vides humanes, anys d’exili i presó i el gran l’esforç de mobilització que ha fet el poble català a favor de la independència els darrers anys, es mereixen molta més generositat dels partits i la classe política per posar-se d’acord i deixar de banda tacticismes electorals.
·     6- Estat Català, el seu nom ho diu tot, és l’objectiu pel qual Francesc Macià, el 1922, va fundar el nostre partit. Nosaltres participarem en totes les propostes unitàries que es facin amb la finalitat d’aconseguir la independència. Amb aquest esperit d’unitat i generositat, Estat Català estem disposats a cedir la nostra sigla històrica, si és que es creu oportú, tant si es fa una llista unitària i única de país com si s’opta per fer una llista unitària sota el mateix paraigües.

Barcelona, 21 de desembre del 2014